1 Mart 2013 Cuma

KAY KEÇİ SÜTÜ ASLINDA NE SÜTÜ??

Bir blogger aracılığıyla öğrendiğim bir olay beni çok şaşırttı...Toplumsal vicdanımız yüzünden yine karamsarlığa düştüm...
Oğlumda inek sütü alerjisi olduğunu yazmıştım böyle binlerce çocuk var,bize süt ürünleri yasak eğer vermeye devam edersem astıma dönüşeceğini söyledi doktorumuz,bazı inek sütü alerjisi vakalarında doktor keçi sütüne müsaade ediyor,içinde inek sütü proteinleri olmadığı için aileler keçi sütüne başvuruyorlar,keçi sütü bulmak o kadar kolay değil şöyle ki birincisi keçi sütü nisan ayından eylül ekime kadar var dolayısıyla temin edip derin dondurucuda muhafaza edilmesi gerekiyor,ikincisi keçi sütü üreten firmalar çok az,acaba oğluma ilerde keçi sütü vermeyi denermi doktorumuz diye biraz araştırma yapmıştım,kay marka keçi sütü popüler olanlardan...
Olaya gelirsek;alerjisi olan bir çocuk düzenli olarak kay marka keçi sütü içmesine rağmen alerji değerleri düşmüyor aile ve doktor problemi anlamıyor,ve alerji astıma dönüşüyor,sonradan öğreniliyor ki key keçi sütünün içine inek sütü karışmış,firma anneye dava açıyor ve şöyle bir gerekçe yayımlıyor.


Sayın*********
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 06.12.2012 tarihinde yaptığı açıklamada firmamızdan bahsedilmektedir.
Firmamız 2009 yılından beri yarım yağlı uht keçi sütünü Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretmektedir.
Ürünümüz özellikle inek sütüne alerjisi olan müşterilerimiz tarafından memnuniyetle tüketilmekte olup 3 senedir alerjik bir sağlık sorunu ile de karşılaşılmamıştır.
Bakanlık yayımladığı listede yarım yağlı uht keçi sütü içerisinde inek sütü var olduğunu belirtmiştir.
Sütün analiz yöntemi DNA testi ile olmakta ve bu analizde, 1litre keçi sütünün içerisinde 1 damla inek sütü karıştığında inek sütü varlığı çıkmaktadır.
Firmamıza bu rapor Bakanlık tarafından bildirildikten sonra bu durumun nedenleri araştırılarak gerekli önlemler alınmıştır.
Söz konusu dönemde köylerden toplanarak keçi sütü alımı yaparken şimdi sadece keçi çiftliklerinden alım yapıyoruz.
Bizde bir analiz metodu ile artık çiğ gelen keçi sütünde inek sütü varlığını tespit edebilir duruma geldik.
Üretim aşamasında da gerekli aksiyonlar alınmıştır. Bu çalışmalardan sonra ürettiğimiz sütlerden Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdiğimizde ekte sunmuş olduğumuz 11.09.2012 tarihli raporda da görüldüğü gibi inek sütü bulunmamıştır.
Ürünümüzü güvenle tüketebilirsiniz.
Saygılarımızla…



hayretler içerisinde kaldım çünkü firma bakmadan keçi sütü diye köylerden kontrolsüz topluyormuş sütleri.Bu olaydan sonra kontrol sağlanmış,sağlığımız kimlere teslim...????

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder