8 Şubat 2013 Cuma

ÇOCUK-ERKİL AİLELER

Çevrenizde karşılaşabileceğiniz bu tip ailelerin belirgin özellikleri vardır,
Eğitim düzeyi bakımından her sınıftan olabilir ancak büyük bir çoğunluğu yüksek öğrenim yapmış anne ve babanın bulunduğu alilelerdir,ilk başta anne babanın fazla sevgisi gibi yorumlansa da dikkatli bakılırsa ebeveynler ciddi anlamda çocuktan şiddet görür.
Kural çok basittir  evin patronu çocuktur.Evdeki bütün kararları çocuk alır,nereye gidileceğini kaçta yatılacağını,hangi oyuncağı alıncağını,yemekte ne yenileceğini...
Bu ailelerin en birincil hedefi çocuğun ağlamamasıdır,bütün yaşam gözyaşı dökülmesin üzerine kurulur acaba ağlarsa hayati tehlike yaşama ihtimalimi var diye tereddüt edersiniz,çocuk sistemi çok iyi oturtmuştur,ağlamasına gerek kalmadan,'bak ağlarım...'mesajıyle bile anne babayı titretir.
En trajik komik tarafı çocuk anne babaya uyguladığı baskıyı çevresine de uygulamak ister,anne baba bu durumu  destekler,her çatışma yı çocuk lehine çevirir.
Oysa kişisel kanaatim çocuk için yapılıyor gibi olsa da çocuğa yaşamı boyunca bu sistemin ciddi zararlar vereceği gerçeğidir,çocuk sınırları olmadan büyüdüğü için her yaşta karşısındakinin sınırlarını ihlal etmenin sakıncasını görmeyecek ve eninde sonunda dışlanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder