11 Şubat 2013 Pazartesi

GİYDİRME SAVAŞI:)

Belkide çocuklu hayatın en zor aktivitilerden  biri giyinme olayıdır...Çocuk büyüdükçe direnir,çabuk sıkılır ve ebeveynler için yorucu bir hal almaya başlar, önceki kitabıyla umayı büyüttüğüm Tracy HOGG 'Çocukluğa geçiş sorunlarına mucize çözümler'adlı kitabında bu konuya yer vermiş,belkide çoğunu bizimde bildiğimiz önerileri biraraya  getirmiş.
-Giyinme için gerekli her şey yakınınızda hazır olsun: Tekrar eksik  kıyafetleri almak için kalkmak çocuğun daha çok hırçınlaşmasına neden olabileceği ifade edilmiş.

-Doğru zamanı seçin:Çocuk aç yorgun ve oyun oynuyor olmamalı.

-Ne yaptığınızı açıklayın:Çocuklar genelde sürprizden hoşlanmazlar,Tracy Hogg giyinme öncesi şimdi giyinme zamanı diyerek çocuğa söylenmesinin direnmeyi azaltabileceğini söylemiş.

-Acele etmeyin: Zaman kısıtlı olsa bile bunu çocuğa hissettirmenin doğru olmadığını ifade eden yazar göz teması ve sakin bir tavırla gerçekleşecek bu aktivitenin  ebeveyn çocuk ilişkisini güçlendirme anlamında bir fırsat olduğunu eklemiş.

-Giyinmeyi eğlenceye çevirin:Giyinirken kendi uydurduğumuz şarkıların ve melodilerin bu sürecin çocuk açısından daha çabuk geçmesini sağlayacağını ifade etmiş.

-Çocuk da katılsın:Giyinme sürecinde bizim belirleyeceğimiz alternatifler arasından kıyafet seçmenin yada giysi dolabı düzenleme gibi etkinliklerin çocuğa cesaret vereceğini söylemiş.

not:giyinirken çoraplarını çıkardığı için sürekli  teşekkür eden bir annenin çocuğu, sırf annesinden teşekkür duyabilmek için günde defalarca kez çorabı çıkarıp giyiyormuş,Tracy HOGG övgüler hususunda da dikkatli olmamız gerektiğin, belirtmiş.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder